Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

- Ще ви кажа само това, колега - хвали се един въдичар пред свой познат.
- Когато най-сетне извадих този шаран, нивото на язовира спадна с половин метър!

 Новини

До края на месец юли стартират нови 6 мерки по Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство”

08-06-2010


 

“Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство” през последните месеци показва напредък”, е заявил заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров при откриването на петото редовно заседание на Комитета за наблюдение изпълнението на Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство.
“Вече три нови наредби за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативната програма са обнародвани, като две от тях излязоха на 1 юни в Държавен вестник - по мярка 3.6. “Пренасочване на риболовни кораби към дейности извън риболов” и мярка 2.4 “Мерки, насочени към опазване здравето на животните”. До края на месец юни ще бъдат обнародвани още 9 нови наредби”, у уточнил зам.-министър Цветанов.

На заседанието на Комитета за наблюдение е присъствал г-н Стефанос Самарас от ГД “Морски въпроси и рибарство” на Европейската комисия. Пред членовете на мониторинговия комитет е бил представен отчетат за изпълнението на Оперативната програма за 2009 г.
До декември 2009 г. за прием на проекти са отворени 5 мерки от Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство” /ОПРСР/:
Мярка 1.3. Инвестиции на борда на риболовните кораби и селективност;
Мярка 2.1. Производствени инвестиции в аквакултурата;
Мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”;
Мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура”;
Мярка 5.1. Техническа помощ;

Общият брой подписани договори/одобрени проекти/ за периода е 26. Общо договорираните средства до края на 2009 г. са 3,34 %, а общо изплатените средства са 0,19 %. Броят на отказанитe проекти по ОПРСР е 27.
“В Министерство на земеделието и храните и ИАРА активно се работи по ускоряване на оперативната програма и наваксване на изгубеното време,” е подчертал Цветан Димитров. “Само за 5 месеца ще стартираме нови 6 мерки по Оперативната програма в сравнение с отворените едва 5 мерки за 2 години по ОПРСР. Министерството води и активен диалог с Асоциацията на търговските банки за постигане на споразумение за финансиране на всички европейски програми, които МЗХ менажира, “уточнил още г-н Димитров.
Г-н Самарас е отбелязал забавянето като цяло на Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство”, но почертал, че Европейската комисия забелязва ускорено развитие през последните месеци. “Нужна е още по-активна работа и увеличаване процента на усвояемост на средствата”, е заявил Самарас.


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6