Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Как правилно да забием гвоздей
1.Вземете гвоздея с лявата си ръка /ако сте левичар, съответно с дясната/.
2.Вземете с дясната си ръка чук.
3.Оставете гвоздея и чука на мястото им. Помислете малко. Вземете молив и отбележете мястото, където искате да забиете гвоздея.
4.Повторете действията, описани в т.1 и т.2
5.Опрете гвоздея на мястото, в което искате да го забиете.
6.Успокойте се. Поемете си дълбоко дъх. Обърнете гвоздея с острия край към мястото, в което искате да го забиете. /Не обръщайте внимание на факта, че така гвоздеят не е много удобен за държане – съвсем скоро ще се убедите от полезността на този съвет/.
7.Изпънете назад ръката, с която държите чука. Пребройте до три.
8.Издебнете момента между два удара на сърцето и с рязко движение нанесете удар по гвоздея с чука.
9.Изпуснете гвоздея и чука и стиснете наранения пръст с дясната /ако сте левак – с дясната/ – ръка.
10.Извикайте “АААААААААААААААА!” или онова, което обикновено крещите в подобни моменти. Преди да извикате, постарайте се да се убедите, че наоколо няма жени, деца и /евентуално/ съседи.
11.Обработете раната, ако има такава, с дезинфекционен разтвор и бинтовайте пръста. Ако рана отсъства, повторете всички стъпки от началото на инструкцията.
12.Намерете керпеден или плоскогубци.
13.Хванете гвоздея с клещите. Изпуснете гвоздея. Изпсувайте или – при наличието на жени, деца и /евентуално/ съседи – изпсувайте шепнешком.
14.Повторете действията, описани в горната точка 10-15 пъти.
15.Постарайте се да се успокоите.
16.Успокойте се. Помислете за това колко щастлив ще бъдете, когато постигнете желания резултат.
17.Отново вземете гвоздея и чука, както е описано по-горе.
18.Отпуснете ръце.
19.Силно кажете: “Направо ми падат ръцете!”.
20.Вдигнете ръце, след тях гвоздея и падналия върху краката чук. Тихо и изморено изпсувайте.
21.Помолете комшията да забие гвоздея. Насладете се на процеса.
22.Заедно с комшията се убедете, че е невъзможно гвоздеят да бъде забит в бетонна стена.

 Новини

Двама българи в топ 10 на света

31-05-2010


 

Българското представяне на световното първенство по спининг в Хърватия остави противоречиви впечатления. След двата бронзови медала на шампионатите в Девин през 2008 г. и в Андора през 2009 г. сегашният резултат е доста по-слаб. За последно бяхме толкова назад на световното първенство в Дарфо Боарио Терме (Италия) през 2004 г. В индивидуалното класиране обаче двама българи се класираха в челната десетка. Пламен Бойков завърши на пето място, а Евгени Бон се класира осми.

За сравнение на Девин през 2008 г., когато станахме трети, имахме само един състезател на 9-то място, а останалите бяха надолу, но тогава отборното представяне беше доста по-силно.

Какви са причините? Българският състав беше определен на републиканското първенство през 2009 г., когато беше позволено да се лови със силиконови имитации на ларви. Това даде предимство на състезателите, които се занимават и с риболов на пъстърва на естествена стръв. Излъчен беше национален отбор в състав:

 

- Пламен Бойков от клуб Острието

- Иван Тотков от клуб Острието

- Никола Кечев от ЛРД Девин

- Евгени Бон от ЛРД Девин

- Георги Гетов от ЛРД Девин

 

Това бяха петимата, които действително заслужиха най-много да представят България на световното. След това обаче световната федерация ФИПС промени правилника и забрани използването на силиконовите ларви, чиято употреба наподобяваше много риболова с естествена стръв или на изкуствена муха с нимфа. Това промени в известна степен ситуацията. Въпреки това нашите състезатели без съмнение са дали всичко от себе си на първенството в Хърватия, но малшансът на някои от тях попречи на състава да заеме по-предно място. Класирането на двамата в челната десятка обаче показва, че България си остава сила в спининговия риболов на пъстърва.
“Турнирът беше много тежък, – съобщи по телефона от Хърватия специално за ribibg.com Пламен Бойков. – Реката е от такъв тип, каквито в България изобщо няма – много широка, кристално чиста, с водорасли. Рибите се ловяха на всичко – с блесни, със силикони, на воблери. Кълваха много капризно, и то на голяма дистанция пред повечето време.”
Съжалявам, че за пореден път се разминах с място на подиума в индивидуалното класиране, добави Пламен Бойков. В Дарфо през 2004 г. той спечели секторна победа в първия манш. Във втория обаче беше прецакан от организаторите с внезапна смяна на сектора четвърт час преди началото на манша. Наложи му се да тича на бегом около 1 км, за да отиде в друг сектор, и в крайна сметка завърши четвърти в индивидуалното класиране. На Девин през 2008 г. Бойков отново имаше секторна победа в първия манш, но във втория се представи по-слабо и остана назад. Сега обаче е показал стабилна игра и в двата манша. В първия завършва четвърти, а във втория – трети. В неделя е бил по-силният му ден, когато улавя девет пъстърви. Освен класираните в челната тройка, пред него завършва и словакът Мартин Форбак, състезател от световна класа.
Другият силно представил се български състезател е Евгени Бон от Девин. Миналата година в Андора той пак беше в осми и сега защити позицията си. Евгени, който е един от най-обещаващите млади състезатели, също е направил много силно представяне във втория манш и е завършил трети в сектора си. За двата дни той има уловени общо 16 риби. Останалите ни състезатели Никола Кечев и Иван Тотков са по-назад в класирането. Влезлият като резерва във втория манш Георги Гетов се е представил добре и със седем уловени риби завършва пети в сектора си.

Станил Йотов
 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6