Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

ЕЗИКЪТ НА МЪЖЕТЕ:

Гладен съм = Гладен съм.
Спи ми се = Спи ми се.
Уморен съм = Уморен съм.
Хубава рокля = Хубава цепка!
Обичам те = Хайде да правим секс.
Скучно ми е = Искаш ли да правим секс?
Какво има? (Какво не е наред) = Предполагам, че не може да
става въпрос за секса.
Може ли да потанцуваме? = Бих искал да правя секс с теб.
Може ли да ти се обаждам от време на време? = Бих искал да правя секс с теб.
Искаш ли да отидем на кино? = Бих искал да правя секс с теб.
Мога ли да те изведа на вечеря? = Бих искал да правя секс с теб.
Ще се омъжиш ли за мен? = Искам да е незаконно да правиш секс с други мъже.
Изглеждаш ми напрегната, нека ти направя масаж = Искам да правим секс в близките десет минути.
Нека поговорим = Опитвам се да те впечетля като ти покажа, че съм умен и след това бих искал да правя секс с теб.

 Новини

Словакия - световен шампион по спининг

31-05-2010


 

Завърши VIII световно първенство по риболов на хищна риба със спининг от брега. Шампиони станаха представителите на Словакия. Отборът на Русия успя да завоюва сребърните медали, изпреварвайки съперниците си от Чехия. В индивидуалното класиране световен шампион стана руснакът Алексей Шанин от Краснодар. Измежду общо 13 отбора българският състав се класира на девето място, но за сметка на това двама от нашите – Пламен Бойков и Евгени Бон, влязоха сред десетте най-добри в света

 

Река Крка, на която се проведе първенството, несъмнено ще запомни този шампионат. Ще го запомнят и самите участници. И с наситената културна програма, и със запознанството с акваторията на «проблемната» зона С, която е била обрасла като джунгла, и с риболова на не особено едрите пъстърви, които са били пределно малко, и с откровено слабата и пристрастна организация на съдийството.

 

Мястото

На Крка състезателите са могли да ловят кумжа, калифорнийска пъстърва, вид местна ендемична пъстърва и кефал. Над град Книн риболовът е забранен, но надолу по течението е разрешен по протежение на 6 км, плътно до границите на националния парк Крка. На този участък течението е относително бавно, дъното е пясъчно, покрито с растителност. Реката е била широка по 40-50 метра, а рибите са се ловили на дистанция поне от 25 метра. Ударите са били съвсем леки, и по тази причина е имало доста изпуснати хъстърви.
По отношение на стръвта силиконът е бил разрешен. Първоначално се считаше, че световната федерация по риболовни спортове е наложила пълна забрана върху силиконовите примамки, които бяха хит на шампионата в Девин през 2008 г. Забранени са били само имитациите на водни личинки (изкуствен вердевас, личинки на стрекоза, ручейник и т.н). Преди тренировките са пуснати 100 кг пъстърва. На всеки тур е било обещано, че ще се пускат допълнително по 200 кг риби.

 

Състезанието

В заключителните минути на световното първенство борбата е била сложна и тежка, тъй като от първия тур резултатите са били много близки. Освен това и рибата е била малко. Не на шега състезателите са се борили за всяка риба. Имало е и оплаквания от неспортсменското поведение на самите домакини, които са нарушавали правилата. Съдията им е бил от местните хора и си е затварял очите за много от фаловете на хърватите, които при първа възможност са нарушавали правилата и дори не са се притеснявали да пускат примамките си в съседните боксове.
„Хърватският състезател откровено нарушаваше правилата – свидетелства Андрей Питерцов, рънър на националния тим на Русия. – Всичко това ставаше пред погледа на арбитъра. Наложи се да застана зад хърватина. Извадих фотоапарата и започнах да го снимам. Щракането на светкавицата го притесни силно...”.

 

Скандал след скандал

Във втория манш в неделя става голям скандал, след като двама състезатели от отборите на Италия и Полша са пипнати да ловят пъстърви с контри на куките. По регламент контрите трябва да бъдат изпилени или смачкани. При поляка най-вероятно е ставало въпрос за грешка, тъй като всяка уловена пъстърва се проверява от съдията и няма начин да уловиш риба с контра, без да те хванат. По-деликатна е била ситуацията с италианеца. Неговите контри не са били добре изпилени и е останало ръбче, което е помагало за по-сигурното закачане на пъстървите. При толкова много откачания на риби в хода на състезанието подобен номер може да те изстреля нагоре в класирането. В крайна сметка обаче апелативното жури налага лека санкция на поляка и оставя без последствия италианеца. Това довежда до масово недоволство след участниците.

 

Шампионите

В крайна сметка Словакия успява да изпревари всички в отборното класиране, макар че след първия манш в събота начело в подреждането е бил дебютиращият тим на Босна и Херцеговина. С много силна отборна тактика словаците успяват да се класират първи. Те са показали много добра ориентация в използването на различни видове примамки – в началото са ловили с волфрамови въртящи блесни, след това са преминавали на силикон, а накрая са залагали на воблерите. Руснаците завършват втори, а са имали дори шансове и за златото. Слабото представяне в първия манш на Артьом Макартичан от Краснодар обаче ги дърпа надолу. Традиционно силният тим на Чехия завършва трети.
Световен шампион за трети път индивидуално става Алексей Шанин от Русия. Шанин, който е рекламно лице на редица авторитетни производители на спинингова техника, се утвърди като едно от големите имена в тази дисциплина. Сега улавя 28 риби за двата дни, и с второ място в първия манш и първо във втория грабва титлата. Словаците Мазур и Чапик заемат второ и трето място, за да покажат, че страната им е световна сила в този спорт.

Отборно класиране:
1 място: Словакия — 178
2 място: Россия — 185,5
3 място: Чехия — 197,5
 
Индивидуално класиране:
1 място: Алексей Шанин (Русия)
2 място: Себастиян Мазур (Словакия)
3 място: Юрий Чапик (Словакия)
 

 

Станил Йотов


 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6