Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Рекламно мото в Германия:
"Елате в България! Вашата кола вече е тук."

 Новини

Допълнителната риболовна забрана породи взрив от недоволство

22-05-2010


 

С решението си да удължи с две седмици пролетната забрана за риболов до 15.06.10 г., ИАРА попари надеждите на стотици хиляди риболовци да се отдадат на любимото хоби в началото на юни. В редакцията ни телефоните прегряха от недоволни граждани. Форумите също буквално се взривиха от парливата новина.

 

Все още удължаването не е влезнало в сила, но се очаква това да стане във вторник. Това твърдят от ИАРА. Практически новата заповед е изготвена и подписана от ИАРА, министъра на околната среда и водите и в петък лежеше на бюрото на земеделския министър. Шансът той да не я подпише е минимален, но все още го има. Ако вълната на недоволство е стигнала и до него, е вероятно той да намери мотиви да не я подпише. На подобни каламбури станахме свидетели по отношение на вдигането на ДДС, забраната за тютюнопушенето, девалвацията на лева и т.н. Все още има шанс властта да се отметне от прибързаното си решение и да излезе с ново становище и по този въпрос - ако не да я отмени, то поне забраната да продължи до 11-ти юни, за да може народът спокойно да отиде за риба в събота и неделя, а не чак във вторник. От това популацията на рибите едва ли ще пострада. Да не говорим, че на язовири като “Жребчево”, например, бреговете вече са осеяни с милиони отдавна излюпени рибки. Подобно е положението и по много други реки и язовири.
Недоволството, което се породи от тази двумесечна пълна забрана, подтикна множество риболовци да търсят различни форми на протест. Има всякакви мнения, но се налага едно от тях - закона най-сетне да бъде променен, както е в цяла Европа. За отделни периоди от време да бъдат забранени отделни видове риби на различните реки и язовири. Често сме били свидетели и на това дори през август да уловим някоя случайна риба, пълна с хайвер. Тогава редно ли е да се забрани риболова чак до есента? С тези и ред други подобни наболели въпроси също е редно да се занимае новото ръководство на ИАРА, а не да отделя време и сили основно на показни PR-антибракониерски акции.

ribibg.com
 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6