Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

На вратата на занаятчия:
"Ремонтираме всичко"
По-долу:
"Чукайте по-силно - звънецът не работи"

 Новини

ИАРА принципно подкрепя позицията на Япония рибата тон да бъде включена в Конвенцията по международна търговия

09-03-2010


 

Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Цунехару Такеда запозна изпълнителния директор на ИАРА Явор Недев с позицията на Япония за забрана на международната търговия с атлантически червен тон, и по-специално с предложението за включване на червената риба тон в Приложение 1 към Конвенцията по международна търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна. Това означава, че рибата тон ще се ползва със същата степен на защита като пандите и някои видове китове. “Пасажите от риба тон рязко намаляха заради голямото търсене на този вид риба, предимно в Япония, където отива 80% от световния износ на риба тон, и заради строежа на кораби за риболов. Популацията на вида е намаляла под 15% от историческото му ниво, според изследване на експерти”, заяви по време на срещата Н.Пр. Цунехару Такеда.
По време на срещата г-н Недев представи пред извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Цунехару Такеда и приоритетите в дейността на агенцията, като ускоряване усвояването на средства по Оперативната програма за развитие на сектор “Рибарство” и борбата с бракониерите. Явор Недев подчерта, че в края на месеца предстои отваряне на 14 мерки по европейската програма и очаква тя ефективно да заработи.

 

* CITES - Конвенция по международната търговия със застрашени видове
CITES представлява международно споразумение за опазване на дивата природа, което цели да предотврати изчезването на видове в резултат от търговия с тях.
Пълното име на конвенцията е Конвенция по международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, но е по-известна като CITES (или още като Вашингтонска Конвенция). Конвенцията е подписана във Вашингтон през 1973 г. и влиза в сила на 01.07.1975 г. Понастоящем 173 страни са се присъединили към Конвенцията. Една от тях е България, за която конвенцията влиза в сила през 1991 г.
Ани Брезоева, PR ИАРА


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6