Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Една сутрин жена попитала мьжа си:
- Ти снощи като отвори вратата на тоалетната, лампата светна ли?
- Да, защо?
- Ами пак си пикал в хладилника!

 Новини

Световен рекорд за хибрид?

06-03-2010


 

Джон Бейли е на път да постави световен рекорд, след като извади великолепен

3,22 кг хибрид между бабушка и платика

 

Джон е уловил рядката риба на фидер. Британската комисия за рекордни риби (British Record Fish Committee) не признава хибридите за рекордни риби в регистрите си. Има система за приемане на хибриди в Ирландия, където най-тежкият хибрид тежи 3,07 кг.
Рибата на Бейли е претеглена и заснета от редактора на английското риболовно списание TCF Гарет Пурнел: “Първоначално Джон не разбра каква риба е хванал, но аз съм ловил такива риби в Ирландия и веднага разпознах огромния хибрид, най-големият, който съм виждал някога. Жалко, че официално хибридите у нас не се признават в регистрите за рекорди, както в Ирландия. Това са великолепни риби, които имат право да съществуват. Всеки, който е улавял подобни риби, знае, че те се борят по-силно от чистите видове. За щастие обаче Международната асоциация по риболов (IGFA) ги признава, и там ще подадем заявка за рекорд от името на Джон.”
Пурнел се е свързал с IGFA и е бил информиран от директора Джесън Шратуайзър, че рибата първо трябва да бъде идентифицирана от експерт преди да се задвижи процедура по заявка за рекорд. Идентификацията на рибата е била извършена от доктор Марк Еверард, който в доклада си заявил: “На 100 процента, на основата на доказателствата заключавам, че това е хибрид между бабушка и платика.”
Джон Бейли:
“По мое мнение рибата е изключително хубава и кимбинира най-доброто от двата вида – бореше се по-добре от 3-килограмова платика и изглеждаше също толкова красива, колкото и бабушката. Що се отнася до рекордите, смисълът им е да сме наясно доколко могат да растат отделните видове риби.. ”

ribibg.com

Ето и други снимки на хибриди между бабушка и платика:


 

 

 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6