Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Двама татковци в родилното гледат бебетата през стъклото. Единият прави физиономии:
- Гъди-гъди-гъди... Ух, сладурче!
Обръща се към другия:
- Видя ли, усмихна ми се!
- Бебетата не се усмихват като са толкова малки.
- Какво бебе бе, сестрата ми се усмихна!

 Новини

25 на сто от събраните такси от билети за любителски риболов да отиват за зарибяване на водни обекти в страната

25-04-2014

 

 

 

Това e предложение на работната група, подготвяща промени в Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА)


 

25 на сто от събраните такси от билети за любителски риболов да отиват за зарибяванена водни обекти в страната, предлага работната група в ИАРА, която подготвя предложенията за промени в Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА).

Предложението е обсъдено с голяма част от риболовците, браншовите организации в сектора и партньори на ИАРА, заяви зам.-директорът на агенцията пи рибарство и аквакултури г-жа Маргарита Петкова. Тя допълни, че дори има идея за създаване на Национален фонд, който да разпределя средствата за зарибяване. Така ще се осмисли таксуването на любителския риболов и най-вече ще възпитаме в риболовците грижа към опазване на биоразнообразието и защита на природата, каза още г-жа Петкова.

През последните години държавата не е отделяла средства за зарибяване, още повече, че такова изискване няма в сега действащия закон, отбелязаха участниците в работната група. „Трябва да отбележим, че зарибявания по водоемите в страната се извършват от ловно-рибарски сдружения, клубове по спортен риболов и любители риболовци на които дължим много“, заяви г-жа Маргарита Петкова. „Нашата задача е да увеличим любителитериболовци, защото те до известна степен се явяват наши партньори и по отношение на контрола на много места“, каза още тя.

Работната група е обсъдила и идеята за по-стриктен и надежден контрол при издаването и отчитането на риболовните билети, тъй като има случаи на фалшиви риболовни билети.

Във връзка с промените в Закона предстоят срещи и на работните групи за стопанския риболов и аквакултурите.

Предложенията за промени в Закона за рибарството и аквакултурите ще са готови след като бъде окончателно гласуван в ЕК регламента за новия фонд за Морско дело и рибарство.

 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6