Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Двама овчари си говорят:
- Ох, вчера белязах животните, направо се измъчих.
- От какво бе, ти имаш само десет овце?
- Да, а трите кошера къде ги забравяш?

 Новини

Йотова се бори седалището на Регионалния консултативен съвет за рибарство да е във Варна

26-03-2014


 

"Европейската комисия одобри създаването на регионален консултативен съвет за рибарството в Черно море. Това се случи в резултат на написания от мен доклад, чиято резолюция бе приета от Европейския парламент с огромно мнозинство. Инициативата за самото учредяване на този консултативен съвет трябва да бъде на самите рибари и техните организации и трябва да включва различни браншови организации, неправителствения сектор, асоциации на потребители и други", това съобщи Илияна Йотова по време на посещението си във Варна.

Тя уточни, че администрациите на черноморските държави, европейските институции и евродепутатите могат да помагат, но самият процес трябва да се движи от самите рибари.
"Мисля, че действаме навреме, но все пак е важно нашият сектор много бързо да се организира, защото възниква въпросът къде да бъде седалището на тази организация. Не е тайна, че Румъния изявява подчертано силен интерес това да бъде техният най-голям морски град Констанца, но мисля, че ние сме напълно в правото си да искаме ролята на седалище да бъде отредена на Варна", допълния българският евродепутат, член на Комисията по рибно стопанство на Европейския парламент.
Според нея това ни се полага, тъй като имаме по-голям дял от черноморското рибарство от румънците, а и цялата работа дотук бе свършна от българска страна. "Важно е да отбележа, че в началото Европейската комисия отпускаше 200 хиляди евро на година за функционирането на този консултативен съвет, но успяхме да се преборим сумата да бъде увеличена с още 50 хиляди евро", каза още Илияна Йотова.
Според нея този орган реално ще постави Черно море на картата на европейското рибарство и всяко решение, което засяга бранша, ще бъде съобразено с мнението на рибарите - нещо, което в този момент не се случва, тъй като ние си оставаме в сянката на Средиземно море и огромните интереси на държавите по неговото крайбрежие.


Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/iiotova-bulgariya-iliyana-1402962.html#ixzz2x3P6ct4g

 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6