Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Някакъв господин в паспортната служба:
- Искам да си сменя името!
- Защо, как се казвате?
- Гъзио Николов.
- Ами да, разбирам, с това име...А как искате да се казвате?
- Гъзио Георгиев!

 Новини

Алтернативният туризъм завладява две изложения на Международен панаир Пловдив

13-03-2014


 

Алтернативният туризъм е на път да завземе част от пазара на традиционните морски и зимни курорти у нас. Това става ясно от новите проекти, които се реализират в различни региони на страната. Те ще бъдат презентирани от 19 до 23 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив на деловите форумите „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините.
Участници в тях демонстрират възможности за екотуризъм, ловни и риболовни излети, фотолов и приключения, културно-исторически и поклоннически дестинации. Проектите обхващат близки райони и съчетават по няколко атракции.
След успеха на международните туристически изложения в Лондон и Брюксел пред българска публика ще бъде представен съвместният проект на Трън, Драгоман, Брезник и Сливница „Непознатата България – Откритието – Западни покрайнини“. Изготвени са общи тематични пакети за екологичен, културен и поклоннически туризъм, а също - комбинирана програма.
Природа, минало и кулинария се съчетават в проекта „Магията на долината на Панега“ за дестинацията, включваща Луковит, Ябланица и Червен бряг. Презентации на културно-историческото наследство и на възможности за приключенски и спелеоложки туризъм, както и дегустации на местни продукти ще разкриват нейните предимства в Изложбата на общините.
Проектът „Тонзос - магията на Тунджа“ дава тласък на туризма в Тунджа, Ямбол, Стражица и Болярино. Маршрутите минават през архитектурни паметници, исторически, културни и природни забележителности. Поморие разширява амбициите си в туризма с турове в Източна Стара планина, за да използва своите дадености за морски и планински отдих.
Пловдив ще демонстрира проекта, с който кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 година. Асеновград ще се представи с красива природа, културно-исторически обекти и религиозни храмове.
Така десетото издание на Изложбата на общините отново ще покаже потенциалът за бизнес и инвестиции в отделните райони на България.
За развитието на алтернативни форми на туризъм принос има и Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“. Тя ще презентира дестинации за ловен, риболовен и екотуризъм, а също и фотолов, който бързо набира популярност.
В изложбата участват ловни и дивечовъдни стопанства, регионалните дирекции по горите, производители и търговци на риболовно оборудване, ловно оръжие и муниции, дрехи, екипировка и принадлежности, издатели на литература с ловна и риболовна тематика. „Природа, Лов, Риболов“ се провежда под егидата на Министерството на земеделието и храните, със съдействието на Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България.
Паралелно в Международен панаир Пловдив ще се състоят още четири прояви, ориентирани към дома, свободното време, хобито и модата. Това са Специализиранaта изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет“ (19-23 март), Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, който показва нови колекции облекла, обувки, трикотаж за възрастни и деца (20-23 март), Италианският фестивал на красотата и прическата (21-23 март) и Киноложките изложби (22-23 март).

На снимката: Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2014“ ще покаже оборудване и екипировка за ловен и риболовен туризъм в дните от 19 до 23 март в Международен панаир Пловдив.
 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6