Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

ЕЗИКЪТ НА ЖЕНАТА:

Да = Не.
Не = Да.
Можеби = Не.
Ние трябва = Аз искам.
Съжалявам = Ще съжаляваш.
Трябва да поговорим = Искам да се оплача.
Разбира се, давай = Не искам да го правиш.
Прави каквото искаш = Ще си платиш за това по-късно.
Не съм разстроена = Разбира се, че съм разстроена, идиот
такъв!
Слушаш ли ме? = Вече е твърде късно, мъртав си.
Трябва да се научиш да общуваш = Просто се съгласи с мен.
Бъди романтичен, изгаси лампата = Имам отпуснати бедра.
Ти си толкова ... мъжествен = Трябва да се обръснеш и освен
това много се потиш.
Обичаш ли ме? = Ще поискам нещо скъпо.
Ти решаваш = Досега трябва да ти е ясно правилното решение.
Много си внимателен тази вечер = Винаги само за секс ли мислиш?
След минутка съм готова = Събуй си обувките и си намери хубав мач по телевизията.
Колко ме обичаш? = Днес направих нещо, което със сигурност няма да ти хареса.

 Новини

Едри лефери и земетресения в Гърция (ВИДЕО)

05-02-2014


 

Няколко дни след като се завърнахме от остров Закинтос, направихме ново пътуване, този път до остров Корфу. Там протече един доста силен и интезивен риболов на големи лефери, чието тегло варираше от 700-800 грама до 3-4 килограма. Масовите екземпляри бяха около 1-1,5 килограма, но имаше и такива по два килограма. Риболовът беше ефективен само сутрин, започваше малко преди развиделяване и приключваше около час и половина след това. Подобна беше ситуацията и с вечерния риболов. Рибите започваха да кълват при залез слънце като това продължаваше около два часа след това. Обикновено се ловяха по 5-6, в някои дни и повече, наистина елитни риби, като те кълвяха основно на едри плитко газещи воблери с дължина от 17см до 20см, дори 21см. Може би точно в големите размери се криеше разковничето за успеха.
На трети февруари, в пет часа сутринта, последва нов силен трус с епицентър остров Кефалония, който се намира на около 180км от остров Корфу. Там преди седмица се случи също толкова силно земетресение и риболовът замря тотално.

 

 

Усетих земетресението относително слабо, но то породи интерес у мен да проверя как се е отразило на активността на рибите в региона. До вчера те кълвяха стабилно. Приготвих такъмите си и към седем часа вече бях на пристанището. Започнах да замятам, но изминаха повече от два часа без какъвто и да е резултат. Рибата не проявяваше никаква активност, не искаше да подгони воблерите, камо ли да ги докосне. Това ме принуди да се отправя на 35-40км по-нагоре от град Керкира, в района на Касиопи, където има садки, в които отглеждат лавраци и ципури. Там традиционно се въртят много хищници, бях сигурен, че предишните дни са се ловили добре и че има повече риби, отколкото в самия град. Бяхме на мястото привечер и започнахме да ловим на свечеряване, но и тук не последва нито едно кълване. Опасенията ми, че земетресенията оказват отрицателно влияние върху поведението и апетита на рибите, се потвърдиха.
На следващия ден предстоеше да си тръгваме, но любопитството отново ме подгони и сутринта отидох да проверя дали 24 часа са достатъчни, за да се възвърне апетита на хищниците. Още след първото замятане последва удар, след него втори удар и така се очерта да стане уникално силен риболов. Малко след улова на първите две риби, още няколко подръпвания и едно откачане, абсолютно по светло ми удари и един от най-едрите лефери, които съм хващал изобщо. За съжаление не разполагах нито с кеп, нито с канджа, но след дълга борба, около 15-20 минути, рибата се поумори и успях да я докарам до брега. Съвсем леко я повдигнах с влакното и успях да я изкарам на сушата, след което разбира се последва и дълга фотосесия.
След това пътуване до остров Корфу, стигнах до извода, че когато има земетресение, за известно време активността на рибите практически пада до нула.

 

Калоян Белополски

  


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6