Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

- Разкажете подробно как се случи всичко.
- С удоволствие, господин съдия. Седяхме си спокойно на бара и изведнъж Пешо ме ръгна с една вилица. Аз, на шега, му плиснах в лицето халба бира, той ме тресна с бутилка по главата, а аз го цапардосах с един стол... И изведнъж - такъв скандал!

 Новини

Хванати са трима бракониери и са иззети близо километър рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по язовири в страната

27-09-2013


 

Хванати са трима бракониери и са иззети близо километър рибарски мрежи /990 метра/ при проверки на инспектори на ИАРА по язовири в страната.

 

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен и Стара Загора са извършили проверка на язовир „Жребчево“ до с. Паничерево. Контролните органи са забелязали две лица, готвещи се да извършват незаконен риболов в язовира. Те са хванати в момент на пускане на мрежи в язовира. На лицата с инициали А.Ч.М. и Р.А.Р от с. Паничерево са съставени два акта за незаконен стопански риболов. Инспекторите на ИАРА не веднъж са съставяли актове на тези лица. От нарушителите са иззети 4 бр. мрежи с обща дължина 340 метра и гумена лодка.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили проверка на язовир „Батак“. В местността “Контра стената” са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 170 метра. Те са иззети и е съставен протокл срещу неизвестен извършител.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили рутинна проверка с лодка на язовир „Ястребино“. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 80 метра бракониерска мрежа с размер на окото 18 мм. и 7 бр. винтери. Уловената риба 4 кг. уклей и 5 кг. раци са върнати обратно във водите на язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка на язовир „Елешница“, община Дългопол. Там е хванат бракониер, извършващ незаконен стопански риболов с мрежи. На лицето с инициали Р.Б.К. от с. Цонево е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 200 метра мрежи. Уловената 3 кг риба /сребриста каракуда и бабушка/ е върната във водата.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка в защитена местност “Калимок-Бръшлен”. Съставени са 3 акта на нарушители. Два от тях са на лица, извършващи любителски риболов в защитенна местност и един на лице, извършващо любителски риболов без билет. Контролните органи са извършили проверки и в търговската мрежа на гр.Силистра и гр.Тутракан, като нарушения не са констатирани.

 

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със служителите на СПУ гр.Кърджали са извършили проврека на язовир “Студен кладенец”. Открита и извадена от водата е една бракониерска хрилна мрежа с дължина 200 метра. Уловената риба /3 бр. каракуда,1 бр. костур и 1 бр. шаран/ е върната във водата. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6