Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348 Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100027 Library:100148 in /home/ribibgco/public_html/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 348

 Актуално


 Поръчай сега
 Порция смях :)

Никулден. Въпреки големия пълнен шаран, на масата цари мъртвешка тишина. Домакинята бута мъжа си:
- Кажи, че ти си хванал тоя шаран, да поразвеселиш гостите.

 Новини

Намериха мъртва риба в река Места

13-09-2013


 

Открита е мъртва риба в река Места край Гоце Делчев, съобщават от РИОСВ - Благоевград.
Експерти на инспекцията, Регионална лаборатория към ИАОС и Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград са извършили проверка на място. Установено е малко количество мъртва и едновременно с това и жива риба в района на комплекс „Барото", при моста над река Места.
Извършен е обход на реката и притоците й с цел идентифициране на евентуалния източник на замърсяване. Взети са водни проби от река Неврокопска, която е приток на Места, приемаща отпадните и повърхностни води от Гоце Делчев, както и от река Места, в района на пресевната инсталация на „Билдинг Къмпани" ЕООД.
Измерените на място показатели - активна реакция /Ph/, разтворен кислород и електропроводимост, са в нормите и съответстват на типа на реката.
Според експертите на регионалната екоинспекция, причина за измирането на рибата са дъждовните и битовофекални води, които в следствие на валежите вчера за кратко време са постъпили от река Неврокопска в маловодната река Места.
В резултат на това съдържанието на кислород във водата рязко е спаднало, което е създало предпоставка за измиране на част от рибата.
РИОСВ - Благоевград ще информира за резултатите след приключване на проверката, и окончателния анализ на взетите водни проби. /Труд

 


 Топ новини
 Новини


 Времето утре
Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6 Warning: file(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 27 Warning: fopen(admin/site-hit-counter.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/ribibgco/public_html/visitors_online.php on line 6